Руски сезони

January 24th, 2009 · Маргарита Маринова · 1 коментар

На 4 февруари 2009 година във фоайето на операта от 18 часа ще чуем десет от незаписаните песни на Александър Гречанинов, изпълнявани от Борис Христов. Тази концертна програма за първи път в България започва от Русе. Представяме ви дуото за камерна музика Пламен Бейков и Божена Петрова, които работят заедно вече трети сезон.
2006/2007 и 2007/2008 представят пет концертни програми (“Музиката на Великобритания”, “Очарованието на Любовта”, “Блаженството на Смъртта”, “Тайната на Познанието” и “Силата на Вярата”) на камерните сцени на Русенска опера и музикален център “Борис Христов” – София.
Репертоарът на камерното дуо се разширява непрестанно – вече съдържа над 100 песни, сред които циклите “Песни и танци на смъртта” и “Без слънце” на Мусоргски, “В сумерки” от Гречанинов, “Четири сериозни песни” от Брамс, “Три песни по поезия на Микеланджело” от Хуго Волф, “Песни на мъртвите деца” от Малер и още песни от Бритън, Шуберт, Шуман, Рахманинов, Димитър Ненов и др.
Концертът им с британска музика бе филмиран от Националната телевизия ББТ и бе излъчен многократно, а през февруари 2008 г. в МЦ “Борис Христов” те проведоха едноседмичен майсторски клас по пеене на английски език със студенти по пеене и ученици от СМУ – около 20 активни участници.
На добър час!

Категории: Опера в Русе1 коментар ↓

  • 1 Веселинов // Jan 28, 2009 at 11:52 pm

    На всички, които не са присъствали на техен камерен концерт, горещо препоръчвам да посетят такъв! Това е едно духовно изживяване, което оставя дълбоки следи в сърцето на слушателя. Сигурен съм, че и този път ще се на обичайното си ниво – блестящи!

Изрази мнението си(задължително попълване)(задължително попълване)


Коментар