Маргарита разказва: Приемствеността в операта

April 29th, 2008 · Полина · 1 коментар

Щракнете на снимката за по-голямо изображение

Представяме на музикалната русенска публика, новите млади попълнения в състава на ОФД-Русе. Оперните меломани имат възможност да разгледат табло със снимки на солистите (в роли), което е разположено във фоайето на операта.

Спомням си от преди години изказването на главният диригент на Болшой Театър, Марк Ермлер във вестник “Култура”:

“…В оперният театър трябва да има приемственост и млади гласове – сцената го изисква…”

Русенската опера може да се гордее с качествени млади артисти, тъй като разполага с подходящи певци за всяка роля от богатият репертоар поддържан от операта. Това дава възможност на публиката да се наслаждава винаги на прекрасни изпълнения. Доколкото имам сведения Русенската опера е единствена в България, която може да си позволи да направи даден спектакъл само с участието на свои солисти – без гости. Времето в което сцената на Русенска опера беше притегателен център за всеки можещ млад певец се завръща. Заслугата за това безспорно е на маестро Найден Тодоров – директор на Русенска опера.

Публиката може да се наслади на изпълненията на младите русенски солисти още на 12 май в камерните опери “Телефонът, мехове и наковалня”. В тях ще видим Гиргина Гиргинова, Владимир Попов, Евгени Ганев, Димитър Кюркчиев, Стилян Минчев и Стоян Стоянджов. Заповядайте!

Маргарита Маринова




1 коментар ↓

  • 1 огнян стоянов // Apr 30, 2008 at 11:46 am

    Христос Воскресе! Нека с този призив да си пожелаем да възкръсне и духът на някогашните легенди на великата русенската опера! И нека да си пожелаем това да стане не без помоща на новите млади таланти, изявяващи се на нейната сцена. Видно е, че маестро Найден Тодоров знае как се ръководи оперен театър… Действително вече в нито една друга опера на България не може да се събере дори и един убедителен състав само от щатни солисти. Това е голям прстиж за град Русе! А подобно табло със снимки на солисти е най – доброто доказателство. че русенскте оперни среди знаят какво е традиция и приемственост ! Отново сърдечни благодарности на превъзходната Г-жа Маринова – пазете това истинско съкровище за всеки театър! Подобни дела заслужават похвала и показват за пореден път , че истинска опера се прави,само когато се прави с голяма любов…Пожелаваме здраве и успех на всички творци от този великолепен театър! За много години!

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар