Гледахте ли Турандот по БНТ?

April 28th, 2008 · Полина · 2 коментара

Аз се бях позиционирала пред телевизорът и някак си се надявах да покажат повече. Сигурно на живо е било страхотно преживяване да се гледа този спектакъл. Много беше “китайско”. Като се започне от Ин и Ян, та през дракона и китайската стена (и китайските кецове на Пинг, Панг и Понг? или поне така изглеждаха). Много ми хареса като се осветяваше стената в разни цветове. Наистина модерно беше. Различно от това, което съм гледала. Дано да стане традиция да се показват части от постановки (а защо не и целите).
А вие с какви впечатления останахте?




2 коментара ↓

  • 1 the-tenor // Apr 28, 2008 at 1:30 pm

    Не можах да гледам този запис, но се радвам, че е имало такова предаване и удобрявам предложението да се излъчват по-често записи (откъси или пълен запис) от спектакли на родните оперни театри, а и не само на тях. Коя ли телевизия обаче ще се съгласи да приеме това предизвикателство на това? Нека да имат предвид, че както интереса към чалга и поп-фолк се култивират, така може да се култивира и развива в подрастващите (и не само) интерес и към други видове изкуство. Стига да има желание в съответните медии. Защото обикновено те търсят евтини сензации на чужд гръб (катастрофа, скандал, убийства и т.н.). Бих се радвал да бъда оборен на практика.
    Затова и приветствам Националното Радио с програмата им Христо Ботев, които излъчват много културни програми, включително опера, и то понякога директно от Метрополитен.
    Надявам се и Канал 1 да следва тази посока още по-последователно и целенасочено. До колкото знам, няма друга ефирна телевизия, която да излъчва под каквато и да е форма класическа музика.
    Би трябвало държавната телевизия да дава пример на възпитание със своята програмна политика, като отразява държавната политика в това направление, до колкото такава съществува на практика.

  • 2 оперен деец // Apr 28, 2008 at 7:20 pm

    Хубаво беше. Много. Интересно.
    Ама да не им слушаш хора…

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар