CD-та от Amazon

July 9th, 2008 · Полина · 3 коментара


Да се похваля! Пристигна ми CD-то от Аmazon. Не че е нещо кой знае какво за хвалене, просто да кажа, че да се купува музика – особено пък такава дето в България в музикален магазин вероятността да се открие е около 0,1% или пък и да се открие ще е на космическа цена е много по на сметка да се вземе от интернет.
Колкото до неаполитански песни в изпълнение на баритон – само ще осведомя човека с който обсъждахме дали ще е нещо интересно – много добре са му се получили на Хворостовски :o).
Ето тази ми е особено любима:

Е, аз естествено веднага си качих cd-то в mp3 playera и сега като вървя по улиците съм леко отнесена, тананикаща (и почти танцуваща) – някой ако ме види да пресичам да внимава :o)




3 коментара ↓

  • 1 Ели Бакалова // Jul 9, 2008 at 7:55 pm

    Е, не, не мога да не отговоря на това – а/ защото изпитвам силна антипатия към Хворостовски, но това си е мой проблем и б/ защото обожавам неаполитански песни. От Петербург си купих диск с такива в изпълнение на Марио Ланца, който, поне според мен, е изключителен и, същевременно, изключително подценяван тенор.
    Аз до услугите на Амазон ще прибегна скоро, защото търся един, доста оплюван, но, по мое мнение, титаничен запис на “Дон Карлос” с Викърс (един от любимите ми тенори и, много категорично, любим Радамес, например), Броуенстийн, Гоби (ах, страхотен Родриго е!), Барбиери (любимо мецосопрано) и Борис Христов, който събаря няколко полилея с гласа си. Но да не се отнасям, поръчала съм да ми го търсят тук, ако не могат да го намерят, Амазон ще помага.
    Да се върнем на темата за неаполитанските песни в изпълнение на баритон (който, дума да няма, е любимият ми мъжки глас)… всъщност, ще ти отговоря с нов постинг само след минутка.

  • 2 Полина // Jul 9, 2008 at 8:56 pm

    Ако оставим настрана Хворостовски, за неаполитанските песни и баритоните съм абсолютно на твоето мнение :o)

  • 3 Ели Бакалова // Jul 9, 2008 at 9:01 pm

    Така де, аз си казах, че антипатиите ми към него и пеенето му на италиански репертоар са си мой проблем. Гледам, доста хора му се радват… 🙂 🙂 🙂

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар