Маргарита ви кани: Лебедово езеро

December 5th, 2008 · Маргарита Маринова · 5 коментара

На 7 декември е премиерата на “Лебедово езеро” на П.И. Чайковски, която се посвещава на големия балетмайстор Асен Манолов, чиято 100 годишнина се отбелязва през тази година.
Първата премиера на Русенска сцена е негова и се е състояла на 19 януари 1961 година при голям успех. Съставът на премиерата е следния:
Одета – Ирена Стоянова
Одилия – Емилия Андонова
принц Зигфрид – Димо Врубел
Робърт – Тодор Тодоров
и балета на операта.

След 47 години отново ще можем да видим балета Лебедово езеро с хореография, постановка и режисура на Калина Ботоева, която казва: Балетът на Русе е един от най-силните в България.
Асистент режисьор – Мариана Захариева, сценография – Борис Стойнов, костюми – Цветанка Стойнова.
Действащи лица и изпълнители:
Одета, Одилия – Весела Василева,
принц Зигфрид – Милен Харалампиев,
Робърт – Светослав Маринов,
възпитател – Валентин Христов,
приятел на Зигфрид – Христо Ангелов,
балета на ОФД Русе и ученици от НУИ “проф. В. Стоянов”.
На добър час на състава, а на публиката – приятно гледане!

Категории: Опера в Русе



5 коментара ↓

  • 1 falcon // Dec 9, 2008 at 10:42 pm

    Оправете си грешката, срамота! Весела, а не Веселина е името на балерината.

  • 2 Loloki // Dec 16, 2008 at 6:54 pm

    Спектакъла беше страхотен,Весела танцува прекрасно,както и ансамбъла,просто се видя че има балет в този град,при това на доста високо ниво!Жалко че нищо не се публикува във вашия сайт(освен поканата на маргарита),явно е че не посещавате такива спектакли,което е недопустимо,след като се заемата да списвате такова нещо!ОФД-Русе не е само Оперни спектакли,трябва да имате поглед и в/у другите представления!Факт е че посещавате спектакли със самодейни състави,но не и тези на състава(визирам балета)!!!Всичко което правите със сайта е похвално,за това е хубаво да няма толкова силна пристрастност!!!Не искам да се заяждам,просто лека забележка!!!Весели празници и всичко хубаво!!!!

  • 3 Полина // Dec 16, 2008 at 7:47 pm

    @Loloki – Търся човек да пише за балет 😀 ще се наемете ли?
    Факт е, че посещавам само оперни спектакли, затова и сайта се казва операта :), не съм възнамерявала да има нещо друго тук освен оперни съдържания, просто така се получи, че има това, което има 😀 . Незнам какво имате предвид под самодейни състави… не си спомням да съм посещавала, каквито и да било танцови мероприятия, освен тези в които съм участвала, разбира се 😉

  • 4 Ели Бакалова // Dec 16, 2008 at 8:59 pm

    Loloki,
    На Ваше място аз бих се радвала, че такова “нещо” съществува и че се поддържа с такова усърдие и любов. НЯМА друг театър (оперен или драматичен) у нас, към който да има подобен сайт – при това, съществуващ само на добра воля и много желание.
    Не бих била твърде критична, но… лесно да се критикува, не се и съмнявам.

  • 5 Loloki // Dec 17, 2008 at 1:16 am

    Много грешно бях разбрана,за съжаление!!!Ни най малко бих искала да засегана когото и да било или да предизвикам спор,просто изразих лично мнение че СЪБИТИЕ като премиерата на “Лебедово езеро” не бе отразено по никакъв начин(освен поканата на Маргарита) от което отсъдих че тя не е посетена от ВАС !!!Винаги безкрайно съм уважавала това което правите във вашия сайт,и че думата “НЕЩО” не съм изсползвала с цел обида!!!Под самодейни състави визарх присъствието на хор ”Дунавски звуци” на професионалната сцена и цялата реклама и снимки които спуснахте за тях(отново без лошо чувства)!!!Предлагам ви да посетите втората премиера на спектакъла на 22-ри декември и мисля че тогава ще бъда разбрана по добре!!!С най-добри чувста!!!

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар