Маргарита разказва: Изложбата

May 30th, 2011 · Маргарита Маринова · Коментирай

За първи път в историята на операта е показана изложба “Звездите на Русенската опера от 70-те”. За откриването на 23-ти май 2011 в историческия музей се събраха много почитатели на това изкуство. Подредените костюми и кът тях съответна снимка с анотация за “звездата” развълнува присъстващите. От гардероба съхранил дълги години прекрасните костюми, които ни напомнят за изпълнителите, снимките от съответното заглавие, афиши, програми са от художествения архив на операта ни, където са запазени материали от създаването на 27 ноември 1949 година. За приятелите ни искам да знаят, че това е единствен архив на оперен театър в страната.

Каним любителите на оперното изкуство и русенските граждани да посетят изложбата всеки ден от 9 до 18 часа. Входът е свободен. Заповядайте!

На 28 май в Свищов в летния театър “Калето” се състоя премиерата на кантатата “Кармина Бурана” от Карл Орф. Диригент беше Найден Тодоров, режисьор Надя Христозова, участваха оркестър, хор, балет и солистите Мария Цветкова, Георгиос Филаделфевс и Венцеслав Анастасов.
Русенци ще имат възможност да гледат представлението на 1 юли 2011 година. На добър час!

Категории: Опера в Русе



Няма коментари ↓

    Все още няма коментари. Твоят може да е първи :o)

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар