“Набуко” с Елена Баръмова в ролята на Абигайл на сцената на Русенската опера

May 17th, 2013 · Полина · Коментирай

Nabucco Abigaille Baramova 1Под диригентството на Найден Тодоров на 17 май, от 19 часа на сцената на Русенската опера ще бъде представена операта “Набуко” – една от емблематичните постановки на театъра.

В сложния и драматичен образ на Абигайл ще се превъплъти Елена Баръмова. За изпълненията на българското сопрано в ролята на Абигайл, чуждестранната критика пише:

“Като Абигайл, Елена Баръмова представи един мощен, овладян глас, с добре поставени височини.”

“Сопраното Елена Баръмова се представи с ария на Абигайл от “Набуко”, като предложи една интензивна и изразителна интерпретация. Надарена с великолепен и мощен глас с драматичен тембър, Баръмова демонстрира голям гласов потенциал и голяма концентрация.”

Представителният солистичен състав ще привлече русенската публика и с имената на Александър Крунев в ролята на вавилонския цар Набуко, ролята на Измаел ще изпълни тенорът Стоян Даскалов, Захария – басът Пламен Бейков. Мецосопраното Силке Хартщанг от Германия ще гостува в ролята на Фенена.

Операта “Набуко” е третата опера от ранното творчество на Джузепе Верди, но още с първото си представление през 1842 година в Миланската скала има триумфален успех. Прословутият хор на евреите се превръща в химн на италианския народ и най-популярната мелодия, отговаряща на емоционалната италианска душевност и интерпретирана масово от всички слоеве на обществото.

Категории: Опера в Русе



Няма коментари ↓

    Все още няма коментари. Твоят може да е първи :o)

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар