Уеб сайтът на русенската опера

October 30th, 2007 · Полина · 2 коментара

От известно време с огромно удоволствие забелязвам как сайта на русенската опера става все по-информативен и интересен. Браво! Ще ми се да мисля, че появата на operata.net има известен принос за това. В смисъл – щом човек, който няма никаква друга връзка с операта освен, че е огромен почитател може да направи уеб сайт за опера, представете си какво могат да направят хората които работят в нея.
Много се зарадвах преди време, когато видях, че на уеб сайта на русенската опера има кратка информация и снимки на солистите – това е нещо много интересно и полезно, да се запознае аудиторията с тях, да се превърнат в образ, а не просто име на афиша. Друго което ми направи впечатление е, че има снимки на балерините. По същият начин би било интересно да има снимки и на хористите и на хората от оркестъра. Те също заслужават да бъдат видяни (и защо не поздравявани, когато бъдат срещнати от почитатели).
Програмата на операта вече и в уеб сайта на операта. Всъщност не съм много сигурна дали и преди я е нямало, но аз я видях чак сега. Това е нещо много ценно за почитателите, особено ако нямат път към сградата на операта. Информацията ще бъде още по-полезна, ако се напишат и имената на участниците в постановките.
Не на последно място, това, което ме впечатли много е връзката към страница с представяните заглавия. Отдавна не бях посещавала уеб сайта на операта, да си призная и когато видях страничката със заглавията, направих както един почитател би направил, огледах всичко най-подробно. Прочетох, разгледах снимките, спомних си спектаклите. Видях и текстове взети от operata.net, много се радвам, че мога да съм полезна по някакъв начин, още повече бих се радвала ако източниците на текстове се посочваха. Специално тази секция на уеб сайта беше време да се направи, тя е изключително интересна част от уеб сайта, която според мен би привлякла публика.
Но да спра до тук. Още веднъж – Поздравления за прекрасната работа по съдържанието на сайта!
***
Предложение за хората занимаващи се с уеб сайта на русенската опера: тъй като съм с доста голям опит в разработката на уеб сайтове и специално дизайна, удобството за потребителя и маркетинга, ако се интересувате как може да подобрите още повече уеб сайта си, свържете се с мен – ще ви дам няколко съвета абсолютно безплатно.




2 коментара ↓

  • 1 the-tenor // Oct 30, 2007 at 6:44 am

    Има какво да се желае от дизайна на сайта на ОФД-Русе, особено цветовата гама, в която е изпълнен. Колкото и да съм почитател на топлите цветове, техния избор предизвиква в мен други асоциации…

    Що се отнася до бруталното (т.е. буквалното) копиране на информация от Оperata.net, какво да ви кажа, драги зрители, толкова могат момчетата и момичетата от Отечествено-Фронтовското Дружество (ОФД), които отговарят за сайта им. Те може вече да са в нелегалност, тъй като няма никаква препратка към този, който се е заел с такава отговорна и непосилна задача – съчиняване на фирмен сайт. Нека не им се сърдим, че са копирали даже и печатните грешки от Операта.нет. Много са бързали да наваксват пропуските си и не са прочели даже това, което са копирали.
    Момчета Отечествено-Фронтовци! Не е срамно да си признаеш от кого си откраднал нещо, и без това няма кой да ви държи сметка.
    В контекста на казаното до тук не мога да не допусна мисълта, че и самия сайт на ОФД може да е копиран като дизайн от някъде другаде?…

    Авторката на Операта.нет споменава също и предложение към ОФД-Рс да се сложат на сайта им снимки не само на балета, а и на всички солисти, и на хора също, а и на оркестъра. Аз бих добавил тук и другите действащи лица в една опера. Защото оперен спектакъл може да мине без балет, но без диригенти, солисти, хор и оркестър, техници, осветители и кой знае още колко други хора, от които зависи всеки един спектакъл – едва ли. Освен ако този, който попълва съдържанието на сайта на ОФД-Рс с крадена информация, си има гадже в балета и много държи на балерините – виж, тогава разбирам пристастието му към тези нежни и крехки създания. Може би и аз, ако бях на негово място, щях да направя така.

    Пожелавам успех на Операта.нет и на ОФД-Рс и повече коректност от страна на последните. Защото така няма да станат първи, а ще останат именно такива – последни.

    Пожелавам на себе си да виждам повече весели и комедийни заглавия в програмата, защото.. честно ви казвам, писнало ми е от трагедии, не стига че истинския живот е пълен с такива, ами и на сцената. Благодаря за Дон Паскуале, беше прекрасно и много нестандартно замислено!

    На добър час на всички!

  • 2 Carax // Oct 30, 2007 at 1:00 pm

    хаха, сложили са има-няма 4 снимки…
    И тая програма за ноември я видях от този сайт, а не от “официалния”.
    Поздравления за операта.нет, защото поне си личи, че е правен с желание.

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар