Хор и солисти на Русенската опера впечатляват братята румънци

October 15th, 2008 · Полина · 6 коментара

Получихме сведение от братята румънци, че Русенската опера се е представила блестящо на концертното изпълнение на Дон Карлос състояло се на 12 този месец в Брашов. Честно казано, аз изобщо не съм учудена. Русенската опера си е от класа 😀
За сметка на това румънците да си бяха проверили изписването на имената по афиша нямаше да е зле.
***
Натиснете върху картинката за да я видите в пълен размер.

Категории: Опера в Русе6 коментара ↓

 • 1 nedak. // Oct 18, 2008 at 8:23 pm

  Транскрипцията на имената е вярна, само че на румънски. Освен това мисля, че закачливото “братята румънци” не отива на сайта, темата и събитието. Нека не вкарваме псевдонепринуденост където не е нужна. Иначе безкрайно уважавам този сайт, както и хората, работещи за него!

 • 2 Полина // Oct 18, 2008 at 9:17 pm

  Псевдо-непринуденост?
  Румънците всъщност доста ги уважавам, даже повече отколкото някой хора от тази държава, така че не виждам защо да не ги нарека мои братя. А това кой, как ще го възприеме си е според собствените мисли на читателя. Радвам се за безкрайното ви уважение 🙂

 • 3 nedak. // Oct 19, 2008 at 9:42 pm

  Да не забравим да уточним тогава – братята румънци, които са изписали вярно имената. Така де, иначе остава едно неуважение…във въздуха.

 • 4 Ели Бакалова // Oct 19, 2008 at 10:06 pm

  Хубаво де, ама Петя Цонева не е Петя Тонева… Пък ако се окаже, че в румънския, който е в една езикова група с италианския, няма “ц”, ще се изненадам. Както и да е, де. Не виждам какъв е проблемът.

  Поли, впрочем, не мисли, че съм забравила за онова видео – просто няма отговор, тц, niente. Но няма и да досаждам повече, човек трябва да знае кога да спре. 🙂

 • 5 Полина // Oct 20, 2008 at 6:44 pm

  И на мен за нея ми беше думата. Поне една Z да бяха сложили. Както и да е – още не съм чак толкова навътре в румънския. Да ме извиняват 😀 ще се уча.
  @Ели: Не го мисли видеото – кой видял видял. Ти кога ще идваш пак насам?

 • 6 Ели Бакалова // Oct 20, 2008 at 7:45 pm

  Живот и здраве, за премиерата на “Манон Леско” в средата на декември. Но още нищо не се знае, по-скоро е идея, отколкото план.
  Много зависи и от времето, а също и от разни други фактори разнообразни. Но и да не дойда, ще стискам палци – вашите хора заслужават успешни премиери – вие също заслужавате да гледате хубави спектакли.

Изрази мнението си(задължително попълване)(задължително попълване)


Коментар