Madama Butterfly

September 15th, 2007 · Полина · 3 коментара
Madama Butterfly
Madama Butterfly

И тази опера много ми хареса. Цветелина Малджанска е прекрасна – и в тази роля, както и във всички други, в които съм я гледала. На моменти по време на представлението човек можеше буквално да усети чувствата на Чо-чо-сан. Хората седнали покрай мен бяха толкова завладяни, че дори пророниха по сълза в края на операта. Аз пък се размечтах да я видя отново в Бохеми.
Пинкертон беше Марио Маланини. Надписът пред операта твърдеше, че е от Миланската скала. Аз естествено реших да проверя това, не за друго, а защото ми стана интересно как с билети от по 2-3-4-6 лева се плаща хонорар на тенор от такава величина. Не намерих нищо за него в Интернет, но той добре се справи с ролята на Пинкертон. Може би не съм написала правилно името… . Хубав глас има – и дуетите се получиха много добре. Addio fiorito asil също беше добре.
Много ми хареса Шарплес (Божидар Василев). Пя страхотно, да не говорим и че беше много по-красив от Пинкертон ;o)
Странно ми се видя декоративното решение по отношение на чичо Бонзо – така го бяха облекли/фризирали, че приличаше на извънземен участващ в сериала Вавилон 5.
Като цяло операта беше много въздействаща, може би най-силната от началото на сезона.
3 коментара ↓

 • 1 N // Sep 15, 2007 at 2:44 pm

  Здравейте!
  Чудесен Сайт! Хубаво е, че го има!
  Тенорът Марио Маланини пее наистина в Миланската Скала, а в Русе дойде от спектакъл на Симоне Боканегра във Виенската Опера. Разбира се, не Русенска Опера му плати хонорара, то не би ни било по възможностите…
  http://www.mariomalagnini.com/

 • 2 admin // Sep 16, 2007 at 9:20 am

  Благодаря ви за информацията :o). Дано да имаме възможността да видим и други подобни гости. Още веднъж поздравления за страхотното представление. Между другото, има ли шанс за Бохеми отново този сезон?

 • 3 the-tenor // Sep 27, 2007 at 9:52 am

  На мен лично тенора Марио ми допадна много, и като сценично излъчване, и като музикално изпълнение на партията си. Не знам как са направили връзка с него, но съм доволен.
  А и това носи разнообразие за русенската публика. Само дето името му беше оповестено в последния момент. Може би в последния момент са решили да пее той, а не неговия русенски колега.

Изрази мнението си(задължително попълване)(задължително попълване)


Коментар