От Маргарита: Сватбата на Фигаро – v2.0

October 9th, 2008 · Маргарита Маринова · Коментирай

Както вече споменахме в предишни текстове, русенската публика ще може да гледа още веднъж Сватбата на Фигаро в петък – 10 октомври.
Диригент ще бъде Георги Чапразов, а в ролите ще видим:
Графа – Пламен Бейков
Графинята – Мария Цветкова
Фигаро – Гео Чобанов.
“Дебютът ми в тази трудна и много важна за репертоара на певеца опера беше на Бургаска сцена преди две години. В настоящата премиера, постановъчния екип – Джан Джаноти и Найден Тодоров ме провокираха да търся нови, по-дълбоки измерения на този сложен образ.” – довери за операта.нет Гео Чобанов.

В ролята на Сузана публиката ще има възможноста да види Гиргина Гиргинова, която сподели с нас следното:
“За мен е чест и удоволствие да работя в най-добрата опера в България – Русенска опера, където беше и моят дебют на професионална оперна сцена преди година и половина в ролята на Мюзета в „Бохеми” от Пучини. Щастлива съм, че участвам в „Сватбата на Фигаро” и смятам, че Моцартовите роли са задължителни и изключително полезни за развитието на всеки млад певец. След дебюта ми в ролите на Папагена (Вълшебната флейта) и Церлина (Дон Жуан) отново на сцената на ОФД-Русе, ролята на Сузанна е ново предизвикателство за мен, както в актьорски, така и в музикален план. Имах щастието и късмета да работя в прекрасен екип от талантливи, млади, изпълнени с позитивна енергия и желание за работа колеги, швейцарския режисьор Джан Джаноти, който ни обогати със своята концепция и виждане за тази опера, безспорните авторитети Цветана и Борис Стойнови, които направиха сценографията и костюмите за представлението и не на последно място с маестро Найден Тодоров, на когото съм безкрайно благодарна за шанса, който дава на младите солисти и затова, че повярва в мен, поверявайки ми тази отговорна роля. Надявам се всички да оправдаем доверието, което ни гласува и да докажем, че младите солисти на Русенска опера сме в състояние да работим за нейното израстване и авторитет и най-вече, за да продължим да радваме взискателната и компетентна русенска публика.”

В ролята на Марчелина ще видим Анита Дафинска.
Керубино – Петя Цонева, сподели с нас:
“Уверявам ви, че ще видите нещо доста по-различно. Постановката на Джан Джаноти е вече трета поредна за мен в ролята на Керубино. Който е гледал операта Дон Паскуале на същия режисьор, може да си представи вече, как ще изглежда Сватбата на Фигаро през неговата призма. Посетителите на този спектакъл ще се наслаждават на нещо много съвременно, но също така красиво и завладяващо.”

Приятно гледане и слушане!

Категории: Опера в РусеНяма коментари ↓

    Все още няма коментари. Твоят може да е първи :o)

Изрази мнението си(задължително попълване)(задължително попълване)


Коментар