Маргарита разказва: Солотурн

July 26th, 2008 · Полина · 2 коментара

ОФД-Русе се върна от фестивалът в Солотурн. Представянето е било на най-високо ниво. Отзивите в тамошните вестници са многобройни. По-късно някой от тях ще бъдат представени на опрените любители. Сега ще разкажа накратко за някой от спектаклите.
Да се представи Моцарт на немска публика е безкрайно отговорно. Във Вълшебната флейта и Дон Жуан с диригент маестро Найден Тодоров, освен наши солисти са участвали бас-баритона Кренцле, тенорът Шнайдер, които пеят в Щатс опера – Виена и Дойче опера – Берлин. Превъзходните ни оркестър и хор са предизвикали нескончаеми аплаузи.
Верди е представен, както знаем с три спектакъла. Дон Карлос – със следният звезден състав: Орлин Анастасов – Филип, Мишел Крайдер – Елизабет, Марио Маланини – Карлос и Олга Савова – Еболи. Бал с маски – Бойко Цветанов – Рикардо, Мишел Крайдер – Амелия, Людмила Земчук – Улрика.
На Набуко аплодисментите са били толкова възторжени, че се наложило да повторят хорът на евреите. Едва след това спектакъла е продължил.
В първата част на гала концерта са участвали нашите солисти, а във втората международните. Изпълнението на хора – половецките танци из операта княз Игор на Бородин (с хор майстор Христо Стоев) е изпратено с бурни овации.
Представянето на целият концерт е било достойно оценено от публиката. Проведени са били разговори с участвалите международни солисти, да гостуват на Русенска сцена през новият сезон. Вярвам, че това ще се осъществи и ще ни достави върховно удоволствие.
Толкова силно е било представянето на всички спектакли, че е получена покана за ново гостуване през 2009 година.
Радвам се за успехът и мисля, че дължим благодарност на господин Иван Кюркчиев, който не щади сили за да изведе състава на този известен фестивал. С достойното си представяне маестро Найден Тодоров, оркестъра, хора, солистите доказаха, че в момента сме една от водещите опери в страната. Поздравления! Браво! Пожелавам успехите да продължават.
2 коментара ↓

  • 1 rousse_fan // Jul 27, 2008 at 7:08 am

    Наистина браво за начина, по който са се представили! Ще очаквам международни солисти на русенска сцена с нетърпение.

  • 2 Ели Бакалова // Jul 27, 2008 at 4:55 pm

    А нещо за Елена Мосуч дали се споменава? Дали тя наистина е пяла в спектакъл на русенци?

Изрази мнението си(задължително попълване)(задължително попълване)


Коментар