Детска образователна програма организирана от Националната опера

January 31st, 2008 · Полина · 1 коментар

Днес във вестник Сега ни информират за инициатива на Националната опера, да образова децата в областта на оперното изкуство.

…”По думите на директора Пламен Карталов целта е тази най-малка публика да бъде накарана да фантазира от най-ранна възраст, да развива въображението си с помощта на вълшебния свят на музиката.”…

Цялата статия прочетете тук
Браво. Има нужда от такива инициативи. При това не само за децата, а и за тийнейджърите.

От лично наблюдение мога да разкажа следното: Пред афиша с програмата стояха трима тийнейджъри – скейтъри. Единият разказваше на другите, че ще посети операта Кармен, а другите двама след като чуха това бяха потресени, че техният приятел ходел на опера. Какво щял той там да прави, да не бил луд да ходи на опера.
Според мен това се дължи на факта, че по-голямата част от хората (младежите) не са запознати с това какво е операта. Те си я представят като: “хора в официални дрехи стоят прави на сцената и пеят”. Затова трябва да се подготвят спектакли насочени към публика, която не е запозната с операта. Като освен това предварително съдържанието на операта им е поднесено по подходящ начин, който да ги заинтригува и накара да отделят време да посетят оперен спектакъл.
Успех на Националната опера в начинанието! Дано помогнат на много млади хора да открият магията на операта.




1 коментар ↓

  • 1 Atanas Atanasov // Feb 6, 2008 at 1:36 pm

    Zdravejte:)Naistina hubavo na4inanie:)Sys sigurnost 6te otkrie makar i ne za vsi4ki,magiqta na operata. Tezi oba4e, koito imat tova v sebe si….moje bi imat nujda samo ot iskra za da plamne ogynq…v posledtsvie:)Uspeh it ot men:)

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар