Посолството на Франция у нас ще отбележи поемането на председателството на ЕС с оперния спектакъл „Лакме”

June 27th, 2008 · Полина · Коментирай

Сезонът на Националната опера и балет ще завърши на 30 юни, от 19.00 часа с едно специално събитие – Франция ще отбележи своето председателство на ЕС от 1 юли със спектакъла на операта „Лакме” от Лео Делиб. Ще дирижира френският диригент Лоран Кампелон.
Събитието се организира от Посолството на Франция, Френския културен институт, Столична община и Националната опера и балет в София. На спектакъла са поканени много гости. В ролята на Лакме елитната публика ще може да види младата оперна певица Диана Василева, в ролята на Джералд ще й партнира Георги Султанов, Нилаканта – Петър Найденов, Малика – Ирена Петкова, Фредерик – Александър Крунев, Елен – Теодора Чукурска .
„Лакме” е последната премиера в краткия сезон на Операта след ремонта на зрителната зала. След 82 години брилянтното френско произведение бе поставено за първи път на Софийска сцена и преживя своя истински триумф.
През новия сезон в програмния афиш предстои да бъдат включени още две френски заглавия – балетът на Делиб „Копелия”, с който ще бъде отбелязана 80-годишнината на българския балет, и шедьовърът на Жак Офенбах „Хофманови разкази”.




Няма коментари ↓

    Все още няма коментари. Твоят може да е първи :o)

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар