Маргарита разказва: Началото на Април

April 8th, 2010 · Маргарита Маринова · Коментирай

През месец април програмата на “ОФД – Русе” с разнообразния си репертоар е причина за растящия интерес на музикалната ни публика.

На 8. април (четвъртък) ще бъде представена операта “Дон Жуан” на Моцарт, чиято премиера е на 21.03.2006 г. След последния спектакъл в Русе на 14.05.2008 г. с голям успех същата е представена на музикалния фестивал в Солотурн, Швейцария. Хубавото представяне на единадесетте заглавия става причина за отправяне покана за участие за трети път, което е прецедент в историята на фестивала.

В представлението на 8 април участват:
Гост диригент – Христо Игнатов
Солисти: Божидар Василев, Момчил Миланов, Мария Цветкова, Анита Дафинска, Георги Динев, Даниела Караиванова, Владимир Попов, Пламен Бейков.

На 9. април (петък) в Доходно здание – фоайе, ще се състои “Пролетен бал” с програма: увертюри, валсове, полки. Диригент – Георги Чапразов, оркестър и балет на ОФД.

На 10. април (събота), отново в Доходно здание, ще се изнесе пролетен концерт с произведения на Бетовен, Моцарт, Росини, Щраус и др. Диригент – Маестро Найден Тодоров, и симфоничен оркестър.
Също така от 14. април продължават образователните концерти с класове от СОУ “Васил Левски”. Този път те ще бъдат посветени на оперетния жанр.
Водещи: Пламен Бейков – бас
Божена Петрова – пиано
и артисти от балета

Предстои премиера на балета “Шехерезада” от Римски Корсаков.
На добър час!

Категории: Опера в Русе



Няма коментари ↓

    Все още няма коментари. Твоят може да е първи :o)

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар