Gli enigmi sono tre, una è la vita!

November 30th, 2007 · Полина · 3 коментара
Turandot
Turandot
Turandot
Turandot
Turandot
Turandot
Turandot
Turandot
Turandot

Отново имах удоволствието да се насладя на блестящо представяне на русенската опера. Турандот – едно невероятно произведение на моят любим Пучини, представено по невероятен начин. Искам най-напред да похваля Мартин Илиев. Страхотно изпълнение – невероятен глас. Още от първо действие зрителят можеше да предвиди страхотното изпълнение на Nessun Dorma, въпреки че Non piangere Liu също беше много добро (казаха ми че за първи път играе Калаф на русенска сцена). Изобщо – Мартин Илиев става все по добър с всеки изминал сезон. Браво! Очаквам с нетърпение следващите му превъплъщения.
За Баясгалан Дашням не мога да кажа толкова много неща, защото нямам поглед върху изявите и, но в ролята на Турандот е много добра. Лиу (Мария Цветкова) също се представи отлично. Пламен Бейков, както винаги и в този си образ (Тимур) беше блестящ. Изобщо всички се представиха прекрасно – ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
Една от причините да харесвам тази опера са многото хорови изпълнения в нея. Вече сигурно е станало ясно, че съм почитателка на хора :o). БРАВО, момичета и момчета – страхотни сте! Също така трябва да бъде поздравен и оркестъра – аз ги слушах и докато репетираха – и тогава бяха на ниво. Браво! Благодаря ви за прекрасната работа и за това, че имаме възможността да се наслаждаваме на такива прекрасни представления в Русе.
***
Ако някой смята да използва снимките ми, коректно е да спомене уеб сайта от където са взети
3 коментара ↓

 • 1 Мими Иванова // Nov 30, 2007 at 6:11 pm

  Бях на представлението!Наистина блестящ Мартин Илиев.Абсолютно съм съгласна с мнението на авторката на сайта.И за другите солисти съм съгласна, че се представиха подобавъщо, но звездата на спектакъла беше Мартин.Мнемието ми за хора е, че не бяха толкова добри, колкото сме ги слушсли в други постановки.Имаше доста разминавания и фалшиви моменти, но като се има предвид трудността на операта “Турандот”, можем да сме по-снизходителни. Изобщо, много градове могат да ни завиждат за продукциите, на които можем да се наслаждаваме последните два сезона в Русе.
  Благодаря на целия състав за удоволствието, което доставят на публиката!

 • 2 Carax // Dec 2, 2007 at 4:38 pm

  Явно сте случили с тенора – те в България не останаха много добри. Дано имам повод да се убедя в правотата на думите ви (да не говорим, че в момента в София опера просто няма).
  Снимките са хубави, жалко само, че не са правени от малко по-централно място. Има ли още?

 • 3 admin // Dec 3, 2007 at 3:58 am

  Снимки има, но са тъмнички доста. А пък за централното място – то вече месец най-малко преди представлението трябва да се ходи за билети за да се намери централно. Изобщо – операта не може да се оплаче от лиспа на публика :o)

Изрази мнението си(задължително попълване)(задължително попълване)


Коментар