Любовен еликсир във Варна

November 25th, 2007 · Полина · Коментирай


Понеже в петък бях във Варна по работа и така или иначе нямаше да успея да се върна на време за да посетя Кармен в русенската опера веднага се огледах за афиши и се снабдих с билети за Любовен еликсир. Тази година ми върви на Доницети :o). Операта беше много хубава. Освен, че солистите, хора и оркестъра бяха много добри и режисурата ми хареса. Честно казано преди не бях се замисляла колко е важно това. След като видях обаче как дадена режисура може да развали опера (мнението за Дон Паскуале вече си го казах някъде по назад из постингите) мога да кажа, че постановката беше много много хубава. Имаше си го комичното и то доста майсторски беше вплетено като жестове и действия на изпълнителите. Изобщо беше много приятно да се гледа. Солисти бяха Костадинка Николова – Адина (доста закачлива), Николай Моцов – Неморино (прекрасно представяне, особено ми хареса Quanto è bella, quanto è cara), Свилен Николов – Белкоре (определено ролята много му отиваше – перфектен), Михаил Матеев – доктор Дулкамара (същата вечер му връчиха “Златна лира” и отбелязаха 60 годишния му юбилей). Ако искате да прочетете още – ето тук е материал на ОФД – Варна.
***
Какво друго ми направи впечатление – варненската публика беше малко, не знаеше кога да аплодира изпълнителите и като цяло не беше твърде възторжена, не можа да се създаде атмосферата, която има в русенската опера. Така че, ОФД-Русе си има страхотна публика – направо за завиждане ;o)
***
P. S. Снимките са много лоши, но с телефона само толкова може за съжаление. От към костюми и декори определено имаше какво да се види.




Няма коментари ↓

    Все още няма коментари. Твоят може да е първи :o)

Изрази мнението си



(задължително попълване)



(задължително попълване)


Коментар